Home

Ontstaan
Verhalen
Op Reis


S.K.V. Vakgericht

Verhalen

Iedereen die ooit lid is geweest van Vakgericht heeft wel iets te vertellen over de bierpijl.. op deze pagina wat van deze verhalen!

Van Wouter (lid sinds 2005)

De bierpijl... tja, na allemaal verhalen over de bierpijl begin ik mij toch wel 's af te vragen wat het nu eigenlijk is. Het is in ieder geval de grote trots van Vakgericht ;), maar veel meer weet ik er niet vanaf, als jongste lid van vakgericht. Daarom zou het heel leuk zijn om de bierpijl toch nog een keer te zien. Ik wil dan de "brassers" ook vragen om hem snel terug naar huis te sturen, volgens mij is die nu wel lang genoeg op vakantie geweest :) Groetjes, Wouter

Van het bestuur 2004/2005

Notulen ALV S.K.V. Vakgericht 27 april 2000
GP vraagt wie zich geroepen voelt om pijlbeheerder te zijn. Dit is een belangrijk persoon die regelmatig naar toernooien gaat en die op de bierpijl wil passen. Op dit moment is deze pijl namelijk gebrast. Niemand voelt zich geroepen en Jos merkt op dat dit een taak van het bestuur is.

28-09-2000 Notulen BV
De bierpijl is terug na het geslaagde Synergytoernooi.

Veluwecup 2000 Vakblad
Na het douchen begonnen de leden van het "Wraak-op-Débaldérin"-committee aan de geheime missie. Hoe pakken we Débaldérin terug? Zij hadden namelijk de Vakgericht bierpijl gestolen, welke met veel moeite weer terug is gekomen.

06-11-2001 Notulen BV
Tom meldt dat de bierpijl tijdens de Veluwcup is gebrast.

04-02-2002 Notulen BV
Tom vraagt wie weet waar de bierpijl is? In Wageningen? Moet de zaak tijdens de Domcup maar onderzoeken.

Domcup 2002 Vakblad
Eenmaal aangekomen in Utrecht namen we de bus richting Overvecht. Het feest werd hier gehouden in de kantine van korfbalclub Synergo. Hier bleken niet alleen een boel andere korfballers te zijn maar ook onze eigen Vakgericht Bierpijlmeterunit. Deze was na afloop van het toernooi in Wageningen meegenomen door Débaldérin. Zij waren zo aardig geweest om de pijl van een nieuw laagje verf te voorzien. Jammer alleen dat dit witte geheel nu voorzien is van zwarte vlekken, waardoor de peil nu meer het uiterlijk van een (Wageningse) koe heeft.

Van Carin Cramer (lid sinds okt. 2002)

Tijdens de domcup 2004 werd de bierpijl door Erasmus gebrast. Dit gebeurde tijdens een onbewaakt moment en mede doordat iedereen meer bezig was met het thema Oranje dan met de bierpijl. De bierpijl bevatte namelijk geen bier. De volgende dag kwam Carin er achter dat ze de vorige avond de shirts waren vergeten mee te nemen uit de kleedkamer van HEBBES. Aan het einde van de dag togen Anne en Carin naar de bushalte om weer terug te gaan naar HEBBES om de shirts op te halen. In de bushalte vertelde de voorzitter van Erasmus dat zij de bierpijl de vorige avond hadden gebrast, maar dat ze niet zo veel behoefte hadden om er iets mee te doen. We moesten maar eens op het dak van de kleedkamer kijken om de bierpijl terug te krijgen. Bij HEBBES aangekomen, wilde iemand wel even het dak opklimmen om zo de bierpijl bij ons terug te brengen. Samen met een doos gestolen tosti's, die ze de vorige avond al misten, kwam onze bierpijl weer bij ons terug!

Van Marije, Wilma en Femke (3/4 van lustrumcommissie 3de lustrum)

Wist je dat…
  • De bierpijl over een goede conditie beschikt? Hij is namelijk weg zodra je even niet oplet (de lustrumcommissie)
  • Dat de bierpijl moedergevoelens bij Vincent opriep in zijn eerste jaar? Hij paste er namelijk heel goed op tijdens feesten.
  • Ruben nog wat van de beschermingskwaliteiten van Vincent kan leren. Op z'n eerste toernooifeest heeft hij de pijl gelijk laten brassen door iemand van Hebbes met als gevolg dat hij hem moest vullen om hem terug te krijgen.
  • Dat de bierpijl de creativiteit van Jeroen prikkelt? Hij heeft hem namelijk van een nieuw jasje verf voorzien in zijn bestuursjaar.
  • Dat de bierpijl al eens eerder een uitstapje heeft gemaakt en toen als koe vermomd terug kwam?
  • Oud-leden zich graag over de pijl ontfermen tijdens een lustrum (mits de pijl gevuld is natuurlijk ;-))?
  • Dat de bierpijl waarschijnlijk als enige vakgerichter als eens op alle studententoernooien is geweest

Van Vincent Gaiser (lid sinds sept. 2002)

Ben je even een maandje niet in Nederland, een keer niet op een feestje met Vakgericht en de bierpijl, wordt deze direct gebrast! Om de een of andere reden word ik altijd geassocieerd met de bierpijl, dan wel het bier dat daarin behoort te zijn. Daarom zal ik in een kort verhaaltje proberen uit te leggen hoe dat nou komt!

Enig speurwerk leert dat ik in het weekend van 2 & 3 november 2002 tijdens de Veluwecup voor het eerst met de bierpijl te maken kreeg. Dat was mijn tweede toernooi, maar ik had de pijl nog nooit in actie gezien. Anne kwam met een slecht verhaal dat ik als eerstejaars deze pijl zou moeten bewaken en had daar ook wel een tipje voor "zorg dat er altijd bier in zit, dan wordt ie niet gebrast". Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens het feest, in de befaamde 'Bunker', was dan ook druk bezig met het heen en weer rennen naar de bar en de Vakgerichters. Ondertussen nam ik zelf natuurlijk ook de nodige biertjes uit deze biermeter. Als ik nu de foto's op de Vakgerichtsite erop nasla had de rest van de deelnemers ook aardig wat biertjes meegesnoept. Omdat mijn bewaak-skills ook voldoende bleken (er zit zoals jullie weten een punt aan, zodat je mensen kan prikken die de pijl willen brassen), bleef de pijl de hele avond aan mij toevertrouwd. Het verhaal gaat dat er op een gegeven moment mensen van andere verenigingen zeiden tegen Vakgericht: "hee die jongen die daar zo staat te springen op de dansvloer heeft jullie pijl gebrast". Maar dat bleek ik dus te zijn. De volgende dag wordt traditioneel de tweede helft van het toernooi gespeeld, maar dat ging mij toch wat minder goed af. Het vangen van de eerste bal, waarvan ik er drie op mij af zag komen, mislukte, wat een hilarisch moment opleverde, zowel voor medespelers, tegenstanders als toeschouwers. Een jaar later zou ik hier nog steeds aan herinnerd worden door voor mij compleet onbekende mensen...

Dat was dus mijn eerste ervaring met de Pijl die mij, na jaren, nog steeds achtervolgt. Nu maar hopen dat we op het volgende toernooi, ons eigen Synergy, weer kunnen beschikken over onze geliefde toernooi metgezel, zodat er weer de nodige biertjes kunnen vloeien!

Vincent.

Van Jeroen Idserda (lid sinds feb. 2001)

Tja.. dan zit je een jaartje in het bestuur, de bierpijl is weer eens gebrast en komt terug met allemaal lelijke zwarte koeievlekken! Wat doe je dan.. opnieuw schilderen dus! Helaas was de verf nog niet helemaal droog op het toernooi hierna, waardoor sommige mensen met allerlei rare witten vlekken rondliepen.


Het lijkt wel een (Wageningse) koe..


Even schuren


En toen was ie weer wit!